Tietoa

Espoon Judokerho on perustettu vuonna 1985 — takana on siis jo 30 vuotta aktiivista toimintaa judon parissa. Espoolaisen judon perinteet ulottuvat vieläkin kauemmaksi — 1990-luvulla Espoon judokerhoon liitettiin toinen espoolainen judoseura, Tapion Judo Ikari, jonka juuret sijoittuvat 1960-luvulle.

Espoon Judokerho tarjoaa viikoittain useita harjoituksia jäsenilleen. Treeneissä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin ja vasta-alkajat sekä kokeneet judokat. Eri ikäisille ja -tasoisille harrastajille on omat ryhmänsä. Harjoituspaikkanamme toimii Tapiolan urheilutalon judosali, osoitteessa Urheilupuistontie 2, 02200 Espoo. Sali remontoitiin 2013 ja judosalin tatami uusittiin vuonna 2014, joten puitteet ovat hyvät.

Tervetuloa hyvään seuraan. Kokeneiden ohjaajiemme johdolla judon harjoittelu on sekä hauskaa, turvallista että tehokasta!

Judo kamppailulajina

Judon kehitti japanilainen professori Jigorō Kanō jujutsun tyylisuuntana. Sana judo tarkoittaa ’pehmeä tie’; lajista oli karsittu jujutsuun kuuluvia vaarallisia lyöntitekniikoita.

Judotekniikoihin kuuluvat lukuisat pystyssä suoritettavat heitot sekä mattotekniikoista hallintaotteet eli sidonnat, kyynärniveleen kohdistuvat lukot sekä kuristukset. Juniori-ikäiset judon harrastajat eivät opettele lukko- eikä kuristustekniikoita.

Judo kehittää niin kestävyyttä, voimaa, nopeutta, notkeutta kuin tasapainoa ja ketteryyttäkin -sekä tietysti harrastajansa itsepuolustustaitoja. Sillä ei ole väliä, oletko mies vai nainen, pitkä vai lyhyt, lihava tai laiha, lapsi tai aikuinen. Judo sopii kaikille kuntourheilumuodoksi ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta.

Judon harjoittelu aloitetaan valkoisella vyöllä ja sen jälkeen tulevat järjestyksessä keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea ja musta. Mustissa vöissä on eri asteita, joita kutsutaan daneiksi. Korkein mahdollinen aste on 10. dan (jūdan). Korkein Suomessa saavutettu vyöaste on 8. dan (hachidan).

Judo kehittää harrastajansa fysiikkaa monin tavoin, mutta lisäksi vähintään yhtä tärkeä tavoite on henkinen kasvu. Hyvä judoka osaa käyttäytyä ja hillitsee ja hallitsee niin mielensä kuin kehonsakin.

Yleistä

Harjoituksissa, koulutuksissa ja vyökokeissa saatetaan ottaa valokuvia ja niitä voidaan Espoon Judokerhon nettisivuilla sekä sosiaalisen median tileissä. Mikäli et halua tulla kuvatuksi, ilmoita siitä etukäteen seuran vastuuhenkilölle tai harjoitusten vetäjälle.

Henkilötietojen käsittelijän seloste käsittelytoimista